21 Mayıs 2012 Pazartesi

Piyasalar:   USD: 1,8295down  |  EURO: 2,3355down  |  İMKB: 57.231up
  

CHPLİ DELEGELER KAHVALTIDA BULUŞTU

CHP Bahriye Üçok kongre delegeleriyle ön seçim delegeleri “Kaynaşma ve Güçbirliği” kahvaltısında bir araya geldi. İzmir Vilayet Evi’nde gerçekleştirilen etkinlikte 150’nin üzerinde delege ve ön seçim delegesi durum değerlendirmesi yaparak başarılarını kutladı.


CHPLİ DELEGELER KAHVALTIDA BULUŞTU

CHP Bahriye Üçok kongre delegeleriyle ön seçim delegeleri “Kaynaşma ve Güçbirliği” kahvaltısında bir araya geldi. İzmir Vilayet Evi’nde gerçekleştirilen etkinlikte 150’nin üzerinde delege ve ön seçim delegesi durum değerlendirmesi yaparak başarılarını kutladı.

Kongre Delegesi Halil Soyaltın, partide demokrasi ülkede demokrasi için yola çıktıklarını kaydederek, “Partide demokrasinin olmazsa olmazı üyelerin katılımcılığıdır. Demokrasi her yerde aynıdır ve sınırları da bellidir. Başbakanımızın dediği gibi demokrasinin ileriliği geriliği olmaz. Fakat ülkede demokrasi için partide demokrasiyi yerleştirmek gerekir” dedi.

Soyaltın, daha önce enflasyon kavramıyla tanışan vatandaşlarımızın 10 yıllık AKP iktidarında da cari açık ile tanıştığına dikkat çekerek “Artık ya üretmiyoruz ya da ürettiğimizden fazlasını dışarıdan alıyoruz. Atatürk döneminde kurulan fabrikaları elden çıkartıyoruz. Ülkenin kaynaklarına sahip çıkılması gerekiyor. Türkiye öyle bir süreçten geçiyor ki bu dönemde delegelerimize daha önceki dönemlerden daha büyük sorumluluklar düşüyor” diye konuştu.

Kongre delegelerinden Mehmet Kuzer, genel seçimlerde Bahriye Üçok’ta CHP’nin 7551 oy alındığını söyledi. CHP’nin Bahriye Üçokta üye sayısının ise 483 olduğunu belirten Kuzer, her 50 oya bir delege düştüğünü açıklayarak “10 yıldır ilk defa demokratik ve şeffaf bir delege seçimi yaşadık. Daha önce katılım bu kadar fazla değildi. Çünkü seçimler şeffaf yapılmıyordu. Mahalle toplantıları gerçekleştirilmiyor, delege adayları masa başında belirleniyordu. İlk defa nüfusa dayalı kayıt esas alınarak sağlıklı bir şekilde seçimler yapıldı bu da genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde oldu” öncelikle Karşıyaka ilçe başkanımızı seçeceğiz sonra da yerel ve genel seçimlerde partimizin başarısı için çalışacağız. Hedefimiz Bahriye Üçokta aldığımız 7551 oyu arttırmak olmalı” şeklinde konuştu.

Bahriye Uçok delegelerinden Muhti Şavural ise delege seçimlerindeki başarının tüm evlerin tek tek dolaşılarak sağlandığını açıkladı. Aynı örgütlenme modelinin partinin seçimlerde başarılı olması için yapılması gerektiğini belirten Şavural sözlerine şöyle devam etti.
“Mahalle temsilcisinin gözetiminde sokak temsilciliği oluşturulacak ve Bahriye Üçok delege seçimlerinde yakılan çoban ateşi sokak temsilcilerinin çalışmalarıyla, yerel ve genel seçimlerde CHP’nin oyunun artmasını sağlayacaktır. Ayrıca bu örgütlenme modelimizle partili üyeler önerilenleri seçen değil öneren üyeler olacak. Bu da CHP’ nin oyunu arttıracağı gibi örgütüyle beraber çalışan bir CHP’ye halk sahip çıkacak, küskünler yeniden aramıza katılacaktır. Bu örgütlenme modelinde partide atanmışlar değil örgütün her kesminden arkadaşlarımız tarafından seçilmişler milletvekili ve belediye başkanı olacaktır.”

Öte yandan kongre ve önseçim delegeleri kendilerini tanıtırken en çok ilgiyi Bahriye Üçok Mahallesinin en genç delegesi Emine Peker gördü.

Toplantının sonunda delegeler görüş ve önerilerini dile getirdi.

Bahriye Üçok’ta 29 Ocakta yapılan seçimlerde 22 Kongre ile 151 ön seçim delegesi olmak üzere toplamda 173 delege seçilmişti.



Haberi Paylaş

FacebookDiggYahooMySpace

Metin Araçları

BüyütKüçült


Tük Kızılayı
En Çok Okunan Haberler
MEVSİM Marketler Zinciri