21 Mayıs 2012 Pazartesi

Piyasalar:   USD: 1,8305down  |  EURO: 2,3365down  |  İMKB: 57.231up
  
Bayramlar dostluk ve huzur getirmeli - Hilmi GÜLTAY

Hilmi GÜLTAY

h.gultay@ttnet.net.tr

21 Eylül 2009 Pazartesi

Bayramlar dostluk ve huzur getirmeli

Yazar Arşivi   /   Bu sayfayi yazdir

Facebook'da Paylaş


Değerli trafik dostları, ülkemizde bayramların çokluğu bilinen bir gerçek olup tatil günlerini de arttırmaktadır. Bunun yanı sıra azalan çalışma süresi ve artan tatil nedeniyle çıkılan seyahatlerde meydana gelen trafik kazalarındaki can kayıpları ve bunun sayısal maddi ve manevi değer sonuçları nedense dikkate alınmıyor. Oysa İçişleri Bakanımız Beşir Atalay’ın göreve başladığı ilk günden itibaren trafik konusundaki duyarlılığı bilinen bir gerçek olup, yayınlanan genelgeler ise trafik konusundaki duyarlılığının en güzel örneğidir.

İşte bayramların çokluğu ile bilinen ülkemizde, trafik polisi alarm durumuna geçiyor ve tatil süresince görevler ile görevliler arttırılıyor.
Peki böylesi özverili çalışmalar yeterli olacak kadar bir sonuç veriyor ve ölümlü trafik kazaları sayısında azalma oluyor mu? Bence hayır…
Diğer taraftan bizde trafik kazalarında ölenlerin sayılarındaki gerçek payı azdır çünkü bu sayı sadece kaza yerinde tespit edilen sayı olup, yaralı olarak hastaneye kaldırılırken yolda veya hastanede kaybedilen kazazedeler yetkililerce tespit edilmediklerinden bu sayıya ilave edilmemişlerdir. Bu nedenle yılda ortalama on bine yakın vatandaşımızı trafik kazalarında kaybettiğimiz gerçeği ise resmi kayıtlarda neredeyse bunun sadece yarısı olarak belirtilmektedir.

Bu nedenle medeni ülkelerde olduğu gibi basit bir uygulama ile gerçek değerlerin tespiti sayesinde daha köklü çözümler alınacağı kanısındayım. Ülkemizde bir Trafik Terörü gerçeği olduğu ve bu nedenle birçok suçsuz vatandaşımızın trafik şehidi olduğu bir gerçektir. Sadece bayramların ilk ve son günlerinde sadece trafik polislerinin katılımıyla alınacak yetersiz tedbirlerin bir sonuç vermediği görülmektedir.

Çünkü trafikte eğitim yok denecek kadar az olup, denetimlerin ise bazı yerlerde yeterli ve tarafsız olduğu söylenemez. Trafik polisi atandığı görevde ve yerde yıllarca kalıp dostlukları etkinliğini azaltırken, şimdi de zaten dokunulmazlığı olan Milletvekillerine kırmızı plaka uygulaması çıkacağı söylenirken ve daha niceleri! Bunun yanı sıra ülkemizde sürücü belgesi alımının ne kadar ucuz ve eğitim gerekmediği bilinirken, sürücü özel kursu denilen ticarethanelerin İçişleri Bakanlığınca denetlenmediği sürede ülkemizde trafik terörünün önüne geçilemez. Oysa ülkemizde yollarda gördüğümüz trafik polisi kadar hiçbir ülkede görmek mümkün değildir. Çünkü her vatandaş bu görevi kendi üstlenmiş olup; önce kendini sonra etrafını denetler ve gördüğü aksaklıkları ise gerek uyarı ile gerek polisi aramakla yerine getirirken bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu bilir. İşte ülkemizi yönetenlerin bu bilinci ise yapacakları yeni uygulamalar ile vatandaşa aşılamaları gerekir, yoksa buna en güzel örnek Fahri Trafik Müfettişlerinin yok edilmesi şeklindeki duyarsızlık ve bazı uygulamalar ile değil.

Oysa hepimiz ülkemiz için her konuda Fahri Müfettiş olalım ve kendi kendimizi yönetelim, işte Cumhuriyet ve Cumhuriyetin çocukları böyle olunur.
Atatürk ün bizlere gösterdiği hedefler doğrultusunda ilerleyeceğimize inancım sonsuz olup, kardeşlik ve dostluğa esas olan Ramazan Bayramı nedeniyle en iyi dileklerimi sunuyor, trafik kazalarından uzak bir bayram diliyorum. 
 

Önceki Yazıları

15 Mayıs 2012 SalıTrafik Haftası ve Fahri Müfettişler

08 Mayıs 2012 SalıTrafik Haftası

01 Mayıs 2012 SalıKarşıyaka Tramvayı yolda

24 Nisan 2012 SalıEkzoz gazı zehirliyor

10 Nisan 2012 SalıTrafikte maket araçlar

04 Nisan 2012 ÇarşambaTrafikte...Şaka !

27 Mart 2012 SalıTrafikte işgal

22 Mart 2012 PerşembeAraç Muayenelerinde…(EK 1-Belgesi) Aranmayacak

15 Mart 2012 PerşembeTrafik ışıkları ve kurallar..

08 Mart 2012 Perşembe23. Vergi Haftası etkinlikleri

29 Şubat 2012 ÇarşambaToplum Destek(siz) Polis?

21 Eylül 2009 PazartesiBayramlar dostluk ve huzur getirmeli

14 Eylül 2009 PazartesiYaya geçitleri GEÇİLMEZ

07 Eylül 2009 PazartesiAraç sürücülerine de sigara yasaklanmalı

31 Ağustos 2009 PazartesiTrafikte gerçek dostluklar

24 Ağustos 2009 PazartesiALO 155 Polis -Trafik Hattı

10 Ağustos 2009 PazartesiO bir trafik gönüllüsü...

03 Ağustos 2009 PazartesiMesut komiserin sözleri

27 Temmuz 2009 PazartesiOtoyol Trafik Polisi

20 Temmuz 2009 PazartesiÇeşme’nin dostluk elçisi

Tük Kızılayı
En Çok Okunan Haberler
MEVSİM Marketler Zinciri