22 Mayıs 2012 Salı

Özel Sağlık Kuruluşları’nın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile geçen yıl yapılan sözleşmesi bugün sona erecek. Bugün Ankara’da taraflar arasında yapılacak toplantıda özel sağlık kurumlarının tavrı netleşecek. Eğer bir anlaşma sağlanamazsa birçok özel hastane, yarından itibaren SGK’lı hastalara bakmayacak. Dolayısıyla, SGK ile sözleşmesini yenilemeyen özel sağlık kuruluşlarına başvuran hastaların giderleri bundan böyle SGK tarafından ödenmeyecek.
Bilindiği gibi, imzaya yanaşmayan özel sağlık kuruluşları devletin hasta başına kendilerine ödenen ücretin arttırılmasını isterken, yeni yönetmelikle tüm giderler için ayrıntılı fatura istenmesi ve cezalardaki artıştan şikayetçi durumdalar.
STK’lar da merakta
Diğer yandan sağlık alanında faaliyet gösteren kimi sivil toplum kuruluşları, bugün Sağlık Bakanlığı yetkileriyle Ankara’da yapılacak görüşmenin neticesini beklediklerini, ona göre hareket edeceklerini açıkladı. STK yetkilileri, görüşmelerin devam ettiği sürece sözleşmenin de uzatılmasını istediklerini belirterek, “Bizlerin hasta başına aldığımız ücretlerde 6 yıldır bir artış yapılmadı. Maliyetlerimiz artarken, gelirimiz de giderek azaldı. Bununla birlikte yaptırımlar arttı. Şu an yeni Sağlık Uygula Tebliği’ndeki fiyatları görmek istiyoruz. Fakat SGK bunları görmeden imza atmamızda ısrarcı” dedi.
Bu arada özel sağlık kurumlarının taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda anlaşmaya imza atmayacaklarını vurgulamalarına rağmen, en büyük hizmet alıcısı konumundaki SGK’ya karşı duramayacakları da konuşulanlar arasında.
Gümüldür ilçe olmak için müjde bekliyor
Kente yeni ilçe kazandırmak için kolları sıvayan Gümüldür Turizm ...
Koalisyon hükümetlerini mumla arar hale geldik
Kamu çalışanları konfederasyonları aldıkları kararla bugün çalışmayacak. Hükümetin memuru ...
Online alışverişe “Hollanda” sistemi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hükümetin kayıtdışı ekonomi ile mücadelede ...