Kahvaltı öğünlerinde bazen menüye farklı şeyler katmak istenebilir. Evde kahvaltı için omlet, krep, ekşili salata ve poğaça gibi ürünleri kolayca hazırlayabilirsiniz.

Omlet tarifi

Kolay bir tarif olan omlet için öncelikle yumurtalar çırpılır ve isteğe göre tuz, kimyon, pul biber gibi baharatlar katılabilir. Yumurta iyice çırpıldıktan sonra tavaya biraz yağ koymamız gerekiyor. Yumurtayı tavaya döktükten sonra altının kızarmasını ve üstünün donmasını bekliyoruz. Bu işlemden sonra omlet ters çevriliyor ve evde kahvaltınız için servise hazır hale geliyor.

Krep tarifi

Evde kahvaltı hazırlarken krep yapmak için süt, yumurta ve un kullanmanız gerekiyor. 2 bardak süt, 2 adet yumurta ve 2 yemek kaşığı un bir kap yardımı ile çırpılır. Sonrasında tava ısıtılır ve ilk krep için tavaya biraz yağ akıtılır. Isıtma işleminin ardından bir kaşık veya kepçe yardımıyla tavaya bir miktar çırpılan karışımdan koyulur. Kolayca bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra kızarmaya başlayınca ters çevrilir ve servise hazır hale getirilir.

Ekşili salata

Ekşili salatada ise domates, salatalık, soğan, maydonoz ve nane kullanılıyor. İlk olarak malzemeler doğranıp karıştırılıyor ve üzerine limon sıkılıyor. Daha sonra biraz da zeytinyağı katarak evde kahvaltı için servise hazır hale getirebilirsiniz. 

Poğaça tarifi

Pratik poğaça tarifi için 2 bardak süt, 1 bardak sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 paket toz maya bir kap içerisinde karıştırılır ve hamur yumuşak olacak şekilde un eklemesi yapılır. Daha sonra ortaya çıkan hamur yoğrulur. Bu hamurun, yumuşak bir kıvamda olması gerekmektedir. Hamur istenilen kıvama geldiği zaman, mandalina büyüklüğünde parçalara ayrılır ve isteğe göre hamura şekil de verilebilir. Hamurun içerisine veya yüzeyine, peynir, sucuk, salam gibi ürünler koyarak bu pratik tarif çeşitlendirilebilir. Son olarak hazırladığınız poğaçalar fırına koyularak 120 derecede hafif kızardıktan sonra sıcak bir şekilde yemeye hazır hale gelir. Evde kahvaltı için farklı bir alternatif olarak aynı poğaça hamuru ile kolay bir şekilde pizza şeklinde atıştırmalıklar da yapabilirsiniz. Hamur, fırın tepsisine yayılır ve üzerine domates salçası sürülür. Sonrasında isteğe göre pizzanın üzerine peynir, sucuk, salam, domates, sosis, zeytin, mantar gibi malzemeler koyabilirsiniz. Daha sonra fırına verilir ve piştikten sonra servis edilebilir. Evde kolaylık sağlayacak olan birçok bilgi için yaşam kategorimizi buradan takip edebilirsiniz.