İzmir’in yıldız sporcuları Paris 2024’te parlayacak

Elde ettiği başarılarla kentin spor tarihine damga vuran İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Cumhuriyetin 100. yılına uluslararası dev hedeflerle ilerliyor

Nihat AK / YENİGÜN - Başarılı sporcu ve spor adamı kimliği ile üç yıl önce kendisine büyük bir sorumluluk yüklenen İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, kent sporunda yeni bir sayfa açmayı başardı. Kulüp tarihinin hiçbir döneminde görülmediği kadar fazla sporcunun madalya almak için kürsüye çıkması, çok sayıda takımıyla kulüp müzesine kupaların taşınması kent genelinde takdirle karşılandı.

KUPA VE MADALYALAR GÖZ DOLDURDU

Kenti ve kendilerini onurlandıran spor başarılarında ciddi bir altyapı çalışmasının yattığını vurgulayan Başkan Ersan Odaman, “Kulübümüzün uzun tarihi başarılarla dolu. Bu dönemde ilk kez peş peşe çok sayıda gerçekleşen gerek takım gerekse ferdi spor başarılarımız yeni bir sayfa açtı. Tekerlekli Sandalye Basketbol Türkiye Ligini şampiyon olarak tamamladık. Ampute futbol takımımız Türkiye Ligini 3. tamamlarken Türkiye Kupası’nda da 3. oldu. Erkek Hentbol takımı Türkiye Kupasını kazanırken kadın takımımız final oynadı ve her iki takım da Avrupa Kupalarına katıldı. İzmir’de Avrupa Kupası’nda yarışan 3 takımdan biriyiz. Su topunda kadın takımımız Türkiye şampiyonu oldu. Altyapımız su topunda 7 kupayla dereceye girdi. Bireysel sporlarda da Avrupa ve dünya 2. olan sporcularımız var. Judo, güreş ve tekvandoda Avrupa ve dünya dereceleri alan arkadaşlarımız var” dedi.

SPOR YAPMAYAN KALMASIN

Kent genelinde spor yapılmasına özel bir önem verdiklerini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, “Göreve geldiğimizde kentin spor potansiyelinin yüzde 25’i kullanılabiliyordu. Yaptığımız çalışmalarla bunu yüzde 40’a çıkardık. Hala kentte spor yapma oranı yüzde beş. Kadınların, engellilerin ve dezavantajlıların spor yapması için pozitif bir ayrımcılık yapıyoruz. Plaj voleybolunda U18-20-22-Avrupa Plaj Şampiyonaları’nı düzenledik. Son dönemde İzmir’de su sporlarına önem verdik. İzmir’i su sporları merkezi yapmak için uğraşıyoruz. Bu yıl üç merkezde portatif havuz kurduk. 5 bin çocuğa yüzme öğrettik. İnciraltı tesisimizde Kadifekale’den 43 çocuğumuza üç ay süreyle optimist ve kano eğitimi verdik. Bu çocuklarımızdan bir kısmı lisanslı olarak spor yaşamlarına devam ediyor. Üç havuz olarak sabit tesisimiz var. Bunlarda da yüzme su topu su altı rallisi sualtı görüntüleme ve benzeri çalışmalar yürütüyoruz. Sosyal belediyecilik anlamında biz dar gelirli vatandaşlarımızı spora yönlendirmek açısından tesislerimizi ücretsiz veya sembolik bir ücretle açtık. Spor okullarımızda 16 bin çocuğumuz eğitim alıyor. Portatif sistemle İzmir’in sokaklarında dahi spor yapılmasını arzu ediyoruz”şeklinde konuştu.



“KENTİN YETENEKLERİ KÖRELMESİN”

Geçmişte İzmir’den çıkan yetenekli sporculara sahip çıkılmamasından kendilerine ders çıkarttıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, “İzmir’den çıkan yetenekli sporculara geçmişte sahip çıkamamışız. Mesela başarılara imza atan Taha Akgül, Ferhat Arıcan, Yasemin Ecem Anagöz ve birçok sporcu bu kentin evladı. Yetenekli sporcularımıza sahip çıkma anlamında önemli çalışmalar ortaya koyduk. Tokyo Olimpiyatlarına sporcu gönderemedik ama 2024 Paris Olimpiyatları'ndan madalyalarla dönmek için özel bir ekip oluşturduk. Yetenek avcılarımızın tespit ettiği 20 gelecek vadeden gencimizle çalışmalarımız başladı” dedi.



“SPORDA İZMİR’İ MARKA YAPACAĞIZ”

Sporun insanları kaynaştıran bütünleyen bir dilin olduğunu vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, “Dünyanın en iyi 100 maraton parkuru listesinde gösterilen Maraton İzmir’i kısa dönem sonunda 50 bin kişi ile koşulur hale getirmek istiyoruz. Avrupalı 48 üye ülkenin katılımıyla gerçekleşen (EYOF) Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nı İzmir’de gerçekleştirmek hedefindeyiz. Dünya Plaj Oyunları'nı yine kentimizde yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Ülkelere tanıtım ve ekonomik katkı sağlayan spor turizminden İzmir’in en üst düzeyde faydalanması adına önemli girişimlerimiz var”şeklinde konuştu.

“O BİR SPOR ADAMI”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile spor vizyonlarının ve çalışma prensiplerinin uyumu nedeniyle başarılı çalışmalar yapabildiklerine dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman’ın sporcu ve spor adamı kimliği ise şöyle;

“13 Haziran 1966’da İzmir’de doğdu. Güzelyalı Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulunda spor hayatına yüzme ile başladı. Bornova Anadolu Lisesi orta okul bölümünde geçtiği yıllarda atletizme başlayarak 110 metre engelli koştu. Orta 2. sınıfta Türkiye derecesi, 3. sınıfta ise ülke 2’ncisi oldu. Lise eğitiminin ikinci ve üçüncü sınıfında 1983 ve 84 yıllarında Liseler arası Voleybol Türkiye Şampiyonluğu’nu kazanıp 1984 yılında Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen Gençlik Olimpiyatı’nda ülkemizi temsil etti. Yıldız ve Genç Voleybol Milli takımında oynadı. İlk lisansını İzmir Spor’da kazandı. Daha sonra Karşıyaka Spor Kulübü’ne transfer oldu. Süper Lige taşıdıkları takımda 4 yıl ilk altıda maça çıktı. 2004’de mezun olduğu okulda 2007-2019 BAL Spor Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 2015-16 Efeler Liginde takımlarını oynattılar. Anadolu Lisesi Mezunlarının verdiği katkıyla bir devlet lisesinde ilkleri gerçekleştirdiler. 2015-16 Buca Rotary Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Bornova Anadolu Lisesi Mütevelli Heyeti Üyesi. Türkiye Judo Federasyonu Dış İlişkilerden Sorumlu As Başkanı.”

28 Ara 2021 - 07:00 - Güncel Haberler


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gazete Yenigün Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gazete Yenigün hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gazete Yenigün editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gazete Yenigün değil haberi geçen ajanstır.