MasterChef All Star programında lüle kebabının yapılmasının ardından, çoğu kişi evinde bu tarifi denemek için kollarını sıvadı. Bizler de bu yazımızda sizler için lüle kebabı için gerekli malzemelerin neler olduğunu derledik. Nasıl yapıldığını da sıraladık. İşte detaylar...
Lüle kebabı, Azerbaycan'ın yöresel lezzetleri arasında yer alır. Gelin hep birlikte lüle kebabı için gerekli olan malzemeler nelermiş, bir göz atalım.
Lüle Kebabı İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?

Lüle kebabı yapmak için, gerekli olan malzemeler şu şekildedir:
Köfte Harcı İçin Gerekli Olan Malzemeler
- 400 gram kuzu kıyma + 200 gram dana kıyma
- 100 gram koyun kuyruk yağ
- İki adet büyük kuru soğan
- Dört – beş diş sarımsak
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Bir çay kaşığı karabiber
- Kekik
Sunum için Gerekli Olan Malzemeler
- Kuru soğan
- Taze yeşil soğan
- Sumak
- Maydanoz
- Kızartılmış domates
- Lavaş ekmeği
- Yassı çöp şişler
Lüle kebabı yapabilmek adına, bu malzemelerin hepsi yeterli olacaktır. Baktınız evinizde bu malzemelerin hepsi var, ya da bu malzemelerin hepsini temin ettiniz. Peki lüle kebabını nasıl yapacaksınız? İşte yerken parmaklarınızı ısıracağınız harika lezzetteki lüle kebabı tarifi...
Lüle Kebabı Nasıl Yapılır? Lüle Kebabı Tarifi

Lüle kebabı nasıl yapılır? Tarifi nasıldır? Sorusu çoğu kişi tarafından merakla araştırılıyor. İşte lüle kebabının adım adım yapılışı...
- İlk olarak kıymanızı, soğanınızı, sarımsağınızı ve kuyruk yağınızı mutfak robotunda çekin. Karışımın üzerine tuz ve karabiber ekleyin.
- Ardından elde ettiğiniz karışımı köfte hamuru olacak şekilde yoğurun. Ve üzerini bir streç yardımı ile kapatarak buzdolabında dinlendirmeye bırakın. Yaklaşık olarak 1 saat dinlendirmeniz yeterli olacaktır.
- Köfte harcının buzdolabındaki gerekli süreyi doldurmasının ardından köfte harcınızdan bir miktar alarak rulo şekline getirin. Orta kısmından ise iki adet çöp şişi geçirin.
- Tüm harç için bu işlemleri tamamladıktan sonra tepsiye yerleştirin ve fırında 200 derecede ara ara çevirerek pişirin.
- Fırına baktığınızda etlerinizin pişmiş olduğunu gördükten sonra fırını kapatın ve etlerinizi çöp şişten ayırın. Ardından servis için lavaşların üzerine lüle kebabınızı koyabilirsiniz.
- Lüle kebabının yanında genellikle pişmiş soğan, pişmiş biber ve pişmiş domates servis edilmektedir. Damak tadınıza göre lüle kebabının yanına dilediğiniz garnitürleri ekleyebilirsiniz.
Şimdiden yapan herkesin ellerine sağlık. Deneyen herkese de afiyet olsun. Bir sonraki yemek tarifimizde görüşmek dileğiyle...
Kaynak: Haber Merkezi
Yorum yazarak Gazete Yenigün Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gazete Yenigün hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gazete Yenigün editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gazete Yenigün değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Gazete Yenigün Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gazete Yenigün hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gazete Yenigün editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gazete Yenigün değil haberi geçen ajanstır.