Lahana turşusu dendiğinde ağzı sulananlar buraya! 50 yıllık turşu uzmanı bu tarifi öneriyor!

Yemeklerin vazgeçilmezi, beklenmedik anlarda iştah kabartıcı besin... Lahana turşusu! Türk mutfağının ve Türk yemeklerinin ayrılmaz bir parçası olan lahana turşusunu kütür kütür yemeği sevenlerden misiniz? Peki daha ekşi ve daha sert bir lahana turşusu ağzınızı sulandırıyor mu? O zaman doğru yerdesiniz. İşte çok özel lahana turşusunun tarifi haberimizde...

Meliha Ceylan
Meliha Ceylan Tüm Haberleri
Lahana turşusu dendiğinde ağzı sulananlar buraya! 50 yıllık turşu uzmanı bu tarifi öneriyor!
Lahana turşusu dendiğinde ağzı sulananlar buraya! 50 yıllık turşu uzmanı bu tarifi öneriyor!
Haber albümü için resme tıklayın

Yemeklerin vazgeçilmez eşlikçisi olan lahana turşusu, kütür kütür dokusu ve ekşi aromasıyla Türk mutfağının değişmez lezzetlerden biri olarak yerini koruyor. Peki lahana turşusunu özel bir tarifle hiç denediniz mi? 50 yıllık turşu uzmanının hazırladığı özel tarifi sizler için araştırdık.

Lahana turşusu dendiğinde ağzı sulananlar buraya! 50 yıllık turşu uzmanı bu tarifi öneriyor!

Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

Lahana turşusu, Türk mutfağının ayrılmaz ve vazgeçilmez besinlerinden biri. Lahana turşusu, yaz kış demeden bütün yemeklerin yanına yakışan, her daim tüketilebilen, yararları saymakla bitmeyen yemeklerden biri. Lahana turşusu, sağlık deposu olarak kabul edilmesinin yanında mide ve sindirim sistemine olan mucizevi etkileriyle de biliniyor.

Lahana turşusu dendiğinde ağzı sulananlar buraya! 50 yıllık turşu uzmanı bu tarifi öneriyor!

Peki, lahana turşusu nasıl yapılır?

Türk mutfağının göz bebeği ve baş tacı olan lahana turşusu, hazır ve konserve turşuların yanında çok daha sağlıklı ve özel bir yere sahiptir. 

Lahana Turşusu Tarifi

Uzmanlar, genellikle marketlerde satılan hazır turşuların tüketimini önermezler ve evde kendi turşunuzu yapmanızı tavsiye ederler. İşte, 43 yıllık bir turşu usta tarafından paylaşılan ve lahana turşusunun erimeyen ve kütür kütür kalmasını sağlayan o püf noktaları:

Malzemeler:

  • 3 adet orta boy lahana
  • 5 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı limon tuzu
  • 3 su bardağı üzüm veya elma sirkesi
  • Yarım su bardağı organik kaya tuzu
Lahana turşusu dendiğinde ağzı sulananlar buraya! 50 yıllık turşu uzmanı bu tarifi öneriyor!

Yapılış:

  • Lahanayı ince ince ayırın. Tam ortadan kesin ve lahananın kıvrımlı yapraklarını özenle doğrayın.
  • Lahanaları çok iyi yıkamış olduğunuzdan emin olun.
  • Tuzlu suda beklettiğiniz büyük diş sarımsakları lahananın içine yerleştirin.
  • Limon tuzu ve elma sirkesini iyice karıştırın ve  beş dakika beklettikten sonra lahananı arasına dökün.
  • Kavanozun içini tamamen su ile doldurun. 
  • Kavanozu alt üst ederek malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.
  • Turşuyu, serin ve güneş almayan bir yerde 20 gün boyunca bekletin.
  • 20 gün içinde bu lahana tenceresinin kapağını sakın açmayın.
  • 15 günün sonunda olgun hale gelen turşunuzu yemeklerinizin yanında tüketin.

Kaynak: Haber Merkezi

26 Oca 2024 - 15:15 - Yaşam Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gazete Yenigün Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gazete Yenigün hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gazete Yenigün editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gazete Yenigün değil haberi geçen ajanstır.


Yenigün Gazetesi - İzmir haberleri https://yenigun.com/google-news.xml https://yenigun.com/sitemap.xml/ https://yenigun.com/sitemap-latest.xml