Daha önce bu lezzeti tatmadığınıza eminiz: Leblebiden helva yapıyoruz!

İster özel günlerde misafirlerinize ikram edin, ister sadece kendinize küçük bir lezzet şöleni yaşatın, dondurmalı leblebi helvasıyla tatlı bir kaçamak yapmaya ne dersiniz? İşte, mutfak robotunun ve tencerenin sihirli dokunuşuyla hazırlanan bu nefis lezzetin sırları!

Zeynep Gizem Eskici
Zeynep Gizem Eskici Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Türk mutfağına damgasını vuran eşsiz tatlar arasına yeni bir lezzet katıyoruz: Sürprizli Dondurmalı Leblebi Helvası! Geleneksel leblebi helvasının modern bir yorumu olan bu tarif, sıcak ve soğuk karşıtlığının muhteşem uyumunu bir araya getiriyor. İçindeki sürpriz dondurma ile her lokus, tatlı bir sürprize dönüşüyor. İşte bu eşsiz tarifin detayları...

Daha önce bu lezzeti tatmadığınıza eminiz: Leblebiden helva yapıyoruz!

Malzemeler:

  • 100 gr leblebi
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 180 ml süt
  • 4 çorba kaşığı bal

Yapılışı:

  • Mutfak robotunuzla 100 gram sarı leblebiyi iyice un haline gelene kadar çekin. Bu, helvanın kıvamını almasında kilit bir adımdır.
  • Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını koyup altını açın. Eriyen tereyağına çektiğiniz leblebileri ekleyip kavurmaya başlayın. Leblebilerin altın rengini alıp, çıtır çıtır kavrulduğunu hissettiğinizde, mutfağınız muhteşem bir fındık fıstık kokusuyla dolar.
  • Kavrulmuş leblebilere lezzetli bir tat katmak için 1 çorba kaşığı kakao ekleyin ve iyice karıştırın. Kakao, helvanın kendine has tadını ortaya çıkaracak.
  • Artık sıra sütün devreye girdiği an. 180 ml sütü yavaşça karışıma ekleyin ve sürekli karıştırarak devam edin. Sütün leblebilerle buluşup, harika bir helva kıvamına gelmesini izleyin. İşte bu noktada, helvanızın kıvamını kontrol etmek büyük önem taşıyor.
  • Helva tam istediğiniz kıvama geldiğinde altını kapatıp ocaktan alın. Ancak biraz soğumasını bekleyin. Helva biraz dinlendikten sonra, 4 çorba kaşığı balı ekleyin. Bal, helvaya tatlı bir esinti katarken, lezzetini tamamlayacak.

Sunum için:

Artık dondurmalı leblebi helvanızın görünümünü mükemmel hale getirmenin vakti geldi. Helvanızı dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. İsterseniz top top, isterseniz daha havalı bir şekilde sunabilirsiniz.

Yuvarlak bir kâseye streç film serin ve içine ortası çukur olacak şekilde helvayı yerleştirin. Helvayı bastırarak kaseye yerleştirirken dikkatli olun.

Hazırladığınız helvanın ortasına sürpriz yapmak için biraz dondurma ekleyin. Ardından helva ile dondurma arasını kapatıp kenarlarından sızmasını engellemek için iyice yapıştırın. Kubbe şeklini verin ve sizi bekleyen lezzet şöleninin tadını çıkarın.

Leblebi helvasını ne kadar süreyle kavurmalıyım?

Leblebi helvasını yaklaşık 1 dakika kadar kavurmanız yeterli olacaktır. Leblebiler altın rengini alıp fındık fıstık kokularını çıkarmaya başladığında, kakao eklemeye hazır olabilirsiniz.

Sütü ne zaman eklemeliyim?

Kavrulmuş leblebilere sütü eklerken sürekli karıştırmalısınız. Süt leblebilerle birleşip, helvanın kıvamını alana kadar karıştırmaya devam etmelisiniz.

Hangi tür dondurma kullanmalıyım?

Dondurmalı leblebi helvası için vanilya veya çikolatalı dondurma tercih edebilirsiniz. Hangi lezzeti tercih ederseniz, helvanızı ona göre şekillendirebilirsiniz.

Helvayı ne kadar süreyle soğutmalıyım?

Hazırladığınız helvayı biraz soğumasını bekleyin. Ardından balı ekleyip karıştırın. Bu, helvanın lezzetinin tam oturması için önemlidir.

Kaynak: refikaninmutfagi.com.tr

05 Şub 2024 - 17:41 - Yaşam Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gazete Yenigün Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gazete Yenigün hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gazete Yenigün editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gazete Yenigün değil haberi geçen ajanstır.