Çıtır balık sevenleri şöyle alalım! Sadece 1 yemek kaşığı ekleyin ve lezzet komasına girin!

Tavada kızartılan balıklara mükemmel bir çıtırlık katmak isteyenler için büyük bir sır vereceğiz. Un karışımınıza sadece bir kaşık ekleyin ve olacakları görün! Daha önce böyle çıtır ve lezzetli balık yemediğinize eminiz! İşte çıtır balık yapmanın püf noktası...

Cansu Yüksel
Cansu Yüksel Tüm Haberleri
Çıtır balık sevenleri şöyle alalım! Sadece 1 yemek kaşığı ekleyin ve lezzet komasına girin!
Çıtır balık sevenleri şöyle alalım! Sadece 1 yemek kaşığı ekleyin ve lezzet komasına girin!
Haber albümü için resme tıklayın

Denizin taze nimetleri, hamsi, istavrit ve çinekop gibi balıklar, sofralarımızı omega 3 zenginliğiyle süslerken, evde balık kızartma işlemi birçok kişi için önemli bir ritüele dönüşüyor. Tavada çıtır çıtır bir balık elde etmek isteyenlerin sıklıkla başvurduğu yöntemlerden biri, balıkları un karışımına bulayarak kızartmaktır. Ancak, bu süreçte çoğu zaman göz ardı edilen bir detay, kızartma işleminin püf noktasını oluşturuyor. Şimdi sizlerle bu çok basit olan bir püf noktası paylaşacağız.

Çıtır balık sevenleri şöyle alalım! Sadece 1 yemek kaşığı ekleyin ve lezzet komasına girin!

Çıtır balık nasıl yapılır?

Balık kızartırken un karışımına mutlaka eklenmesi gereken gizli malzeme kesinlikle Galeta unudur. Buğday unu ya da mısır unu ile hazırlanan karışıma bir tutam galeta unu eklemek, balığın dış yüzeyinin beklenenden daha çıtır bir dokuya kavuşmasını sağlıyor. Galeta unu, balığın dış katmanında kızartma sırasında mükemmel bir çıtırlık oluşturarak, lezzeti katbekat artırıyor.

Çıtır balık sevenleri şöyle alalım! Sadece 1 yemek kaşığı ekleyin ve lezzet komasına girin!

Balık kızartmanın püf noktası nedir?

Bu basit ama etkili yöntemle, tavada kızartılan balıklarınızın lezzetini ve dokusunu önemli ölçüde iyileştirebilirsiniz. Galeta unu ilavesi, balık kızartmanın sıradan bir işlemden ziyade, damakları şenlendiren bir sanata dönüşmesini sağlıyor. Bu küçük dokunuş, balık kızartma tecrübenizi tam anlamıyla bir üst seviyeye taşıyacak ve sofralarınızda fark yaratacaktır. Galeta unu, balık kızartma sanatında önemli bir yer tutarak, her bir ısırıkta unutulmaz bir tat bırakmanıza olanak tanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

12 Şub 2024 - 14:29 - Yaşam Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gazete Yenigün Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gazete Yenigün hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gazete Yenigün editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gazete Yenigün değil haberi geçen ajanstır.