Kişisel Veri Güvenliğine Dikkat: İnternet Kullanıcılarına KVKK Uyarısı Geldi

İnternet kullanıcıları artık sadece bir tık uzaklıkta olduğumuz bilgi denizinde yüzerken, kişisel verilerin korunması meselesi de gün geçtikçe daha fazla önem kazanıyor. Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun (KVKK) çalışmaları ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gibi yasal düzenlemelerle desteklenen bu alan, bireylerin ve kurumların dikkatle üzerinde durması gereken bir konu haline geldi.

Zeynep Gizem Eskici
Zeynep Gizem Eskici Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

İnternet kullanımının yaygınlaşması, bir yandan yaşamımızı kolaylaştırırken, diğer yandan kişisel verilerimizin korunması konusunda bizi daha dikkatli olmaya zorluyor. Her geçen gün, kişisel bilgilerimizin istenildiği yeni bir internet sitesi veya uygulama ile karşılaşıyoruz. Bu durum, "Kişisel Verileri Koruma Günü"nün önemini daha da artırıyor.

Kişisel Veri Güvenliğine Dikkat: İnternet Kullanıcılarına KVKK Uyarısı Geldi

Kişisel Verilerin Korunmasında Uzmanların Rolü

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin değerli hocalarından Prof. Dr. Ali Murat Kırık, dijital çağda kişisel verilerin korunmasının hayati bir önem taşıdığını vurguluyor. Prof. Dr. Kırık, internet kullanıcılarının veri paylaşımı sırasında dikkatli olması, gizlilik politikalarını okuması ve güvenli internet kullanımı için gerekli önlemleri alması gerektiğini belirtiyor. Kırık'a göre, kişisel veriler üzerindeki kontrolün sağlanması, güvenlik yazılımlarının güncellenmesi ve şüpheli içeriklere karşı uyanık olunması büyük önem taşıyor.

Uygulamalara Verilen İzinlerin Önemi

Günümüzde, uygulamaların fotoğraflarımıza, rehberimize ve diğer hassas bilgilerimize erişim izni istemesi yaygın bir durum. Prof. Dr. Kırık, bu erişim taleplerinin dikkatli bir şekilde incelenmesi gerektiğini, aksi takdirde kullanıcıların çeşitli risklerle karşı karşıya kalabileceğini ifade ediyor. Özellikle sosyal mühendislik saldırılarının arttığı bu dönemde, farkındalık yaratmak ve güçlü şifreler kullanmak büyük önem arz ediyor.

Bilinçli Teknoloji Kullanımının Önemi

İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Murat Volkan Dülger ise, teknolojinin bu denli yaygınlaştığı bir dönemde kişisel verilerin korunmasının zorluklarına dikkat çekiyor. Dülger, kişisel verilerin toplandığı mecralarda atılan her adıma dikkat edilmesi, güçlü parolalar kullanılması ve ödeme sırasında güvenli yöntemlerin tercih edilmesi gibi önlemlerin alınması gerektiğini vurguluyor.

Kişisel verilerimi korumak için ne yapabilirim?

Kişisel verilerinizi korumak için internet sitelerine kayıt olurken veya uygulama indirirken veri paylaşımını sınırlayabilir, gizlilik politikalarını okuyabilirsiniz. Ayrıca, güvenli internet kullanımı için güncel yazılımları kullanmalı, şüpheli içeriklere karşı dikkatli olmalı ve kişisel bilgilerinizi kamuya açık platformlarda paylaşmamalısınız.

Uygulamalardan gelen erişim taleplerini nasıl değerlendirmeliyim?

Uygulamalardan gelen erişim taleplerini değerlendirirken, uygulamanın neden bu izinlere ihtiyaç duyduğunu göz önünde bulundurmalı ve yalnızca gerçekten gerekli olduğuna inandığınız izinleri vermelisiniz. Erişim taleplerini her zaman dikkatlice inceleyin ve gereksiz izinlerden kaçının.

Kişisel verilerim çalınırsa ne yapmalıyım?

Kişisel verilerinizin çalındığını düşünüyorsanız, hemen şifrelerinizi değiştirmeli ve durumu ilgili kurumlara bildirmelisiniz. Ayrıca, Kişisel Verileri Koruma Kurumu gibi yetkili mercilere başvurarak durum hakkında bilgi alabilir ve gerekli adımları atabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi

07 Nis 2024 - 19:19 - Güncel Haberler


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gazete Yenigün Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gazete Yenigün hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gazete Yenigün editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gazete Yenigün değil haberi geçen ajanstır.


Yenigün Gazetesi - İzmir haberleri https://yenigun.com/google-news.xml https://yenigun.com/sitemap.xml/ https://yenigun.com/sitemap-latest.xml