Popüler yarışma MasterChef'te 14 Kasım Pazar akşamı yapılan Pani Puri sosyal medyada yankı uyandırdı. Somer Şef'in tarifi olduğu bilinen pani purinin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Peki Pani Puri nasıl yapılır? İşte Pani Puri malzemeleri ve yapılışı...

PANİ PURİ MALZEMELERİ

Hamuru

  • İrmik
  • Soda
  • Un
  • Tuz
  • Hamur Kabartma Tozu

Patatesli iç dolgusu için

  • Patates
  • Haşlanmış Nohut
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz

Üzerine kimyonla kavrulmuş nohut taneleri

Ispanaklı iç dogu malzemeleri

  • Ispanak
  • Soğan
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Siyah sarımsak
  • Garam masala

Üzerine yoğurt ve kimyon

Balkabaklı iç dolgu malzemeleri

  • Balkabağı
  • Havuç
  • Tane kişniş
  • Renkli tane biberler
  • Yer fıstığı
  • Peanut satay sos

Üzerine Safran

Patlıcanlı iç dolgu malzemeleri

  • Kırmızı kapya biber
  • Patlıcan
  • Madras köri sos
  • Sriracha

Üzerine Kırmızı soğan

Suyunu hazırlamak için

  • Taze kişniş
  • Taze nane
  • Taze zencefil
  • Yeşil cin biber
  • Kimyon
  • Kaya tuzu
  • Garam Masala
  • Demirhindi

PANİ PURİ NASIL YAPILIR?

HAMURU İÇİN;

Bir şişe sodayı buzluğa koyup donma kıvamına gelene kadar bekletelim, irmik, un, tuzu bir kapta karıştırıp sodayı ekledikten sonra yoğuralım. Yoğurduktan sonra dinlendirelim. İrmik hamurunu çok ince şekilde açıp uvcumuzda yuvarlak şekil verelim. Fincan boyutunda olsun. Hamurları kızgın yağa atalım ve kızartalım.

PATATES DOLGUSU İÇİN;

Patatesleri ve nohutları haşlayıp püre haline getirelim, baharatlarla zenginleştirelim.

ISPANAK DOLGUSU İÇİN;

Ispanağı soğan ile birlikte zeytinyağında kavurup, garam masala ve siyah sarımsak ekleyelim.

BALKABAĞI DOLGUSU;

Balkabağını ve havucu haşlayıp püre haline getirelim. İçine tane kişniş, renkli tane biberleri parçalayıp ekleyelim, satay sos ve kırılmış yer fıstığı ekleyelim.

PATLICAN DOLGUSU İÇİN;

Kırmızı kapya biberleri ve patlıcanı közleyelim. Közledikten sonra biberleri ve patlıcanları soyalım. İçine sriracha ve madras köri sos ekleyelim.

SUYU İÇİN;

Demirhindileri sıcak suda bekletelim. Ardından tüm malzemeleri ve demirhindileri bir blender yardımı parçalayıp karıştıralım. Son olarak içine su ekleyip karıştırmaya devam edelim.

TABAKLAMA İÇİN;

Kabaran hamurların ortasını çay kaşığı arkası ya da makas yardımı ile açıyoruz.

Her bir dolgudan 3er tane olmak üzere 12 adet hazırlıyoruz.

Patates dolgulu olanın üstüne kimyonla kavrulmuş haşlanmış nohut

Ispanak dolgulu olanın üstüne kimyon ile karıştırılmış yoğurt

Bal kabak dolgulu olanın üstüne safran

Patlıcan dolgulu olanın üstüne kırmızı soğan koyuyoruz.

Afiyet olsun.